پلـو بـره زعفرانی با چاشنی پرتقال

27196_l.jpg

مواد لازم:

روغن مایع (ترجیحا آفتابگردان): 2 قاشق سوپخوری
گوشت گوسفند (چرخ کرده):500 گرم
پودر دارچین:گرم (معادل 4/1 پیمانه)
پودر زیره سبز:قاشق سوپخوری
پودر هل:2 قاشق سوپخوری
پودر فلفل سرخ:کمی (مقدار بر اساس ذائقه خودتان)
عسل:1 قاشق سوپخوری
آب لیموی تازه:2 الی 3 قاشق سوپخوری
پیاز متوسط (خرد شده نازک): 1 عدد
سیر درشت (خرد شده نازک): 2 حبه
برنج ایرانی (ترجیحا دانه درشت): 200 گرم (معادل یک پیمانه)
عصاره سبزیجات (ترجیحا کم نمک):375 میلی لیتر (معادل 1.5 پیمانه)
زعفران (پودر شده):کمی (مقدار بر اساس ذائقه خودتان)
کشمش پلوئی:40 گرم (معادل 4/1 پیمانه)
هویج متوسط (خلال شده باریک و تفت داده شده):2 عدد
کدو حلوائی (خلال شده باریک و تفت داده شده):150 گرم
رنده پوست پرتقال:2 قاشق سوپخوری

بادام (پرک و یا خلال):برای تزیین
برگ نعناع:برای تزیین
ماست خامه ای (و یا ماست کیسه ای):مقداری برای سرو
لیمو ترش (برش خورده):تعدادی برای سرو


مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه

مدت زمان پخت: 45 دقیقه

میزان سختی بعمل آوری: آسان



دستور تهیه :

 

1_ روغن را در یک ماهی تابه بزرگ بر روی حرارت متوسط رو به زیاد گرم نمایید. گوشت چرخ کرده را بهمراه تمامی ادویه جات موجود در دستور، طعم دار نموده و بمدت 6 الی 8 دقیقه سرخ نمایید تا زمانیکه گوشت برنگ قهوه ای درآید (در صورت چسبیدن ذرات گوشت به یکدیگر با یک کفگیر چوبی آنها را از هم جدا کنید). اینک عسل را افزوده و برای 30 ثانیه دیگر به حرارت دادن و هم زدن گوشت ادامه دهید. ماهی تابه را از روی شعله برداشته و با یک کفگیر مشبک گوشت را از ماهی تابه خارج کرده به یک کاسه انتقال دهید. در این مرحله آب لیموی تازه را به گوشت افزوده و با پوشاندن روی کاسه گوشت را گرم نگه دارید.

 

2_ اینک عصاره سبزیجات را در ظرفی جداگانه حرارت داده، گرم نمایید.

 

3_ حال در همان ماهی تابه اقدام به حرارت دادن سیر و پیاز بمدت 5 الی 6 دقیقه نموده تا زمانیکه برنگ طلائی درآیند. برنج را به محتویات ماهی تابه افزوده و کمی هم بزنید تا با سیر و پیاز و باقیمانده ادویه جات مخلوط شود. سپس عصاره سبزیجات گرم شده را به مواد داخل ماهی تابه اضافه کرده، در ماهی تابه را گذاشته و حرارت اجاق را به درجه کم کاهش داده بگذارید بمدت 15 الی 20 دقیقه برنج بجوشد (طول مدت پخت برنج بستگی به نوع برنج دارد لذا مدت زمان ذکر شده  متغیر است) .

 

4_ در همین مدت، کشمش و زعفران پودر شده را در یک کاسه ریخته و بر روی آن یک قاشق سوپخوری آب داغ بریزید. روی کاسه را پوشانده و بگذارید بمدت 5 دقیقه زعفران اصطلاحا دم کشیده و کشمش ها در زعفران خیس بخورند.

 

5_ سپس هویج و کدو حلوائی تفت داده شده، رنده پوست پرتقال و کشمش و زعفران دم کشیده را به محتویات داخل ماهی تابه اضافه نمایید. بگذارید بمدت 5 دقیقه دیگر مواد در ماهی تابه بدون در حرارت ملایم ببیند. حال شعله اجاق را خاموش کرده، با یک چنگال برنج را زیر و رو کرده و گوشت را با مواد ترکیب کنید.

 

6_ پلو بره زعفرانی را در دیسی کشیده و با پرک بادام و برگ های نعناع تزیین کرده بهمراه برش های لیمو و ماست خامه ای سرو نمایید.

 


ارزش غذایی (برای هر نفر):

انرژی: 2803 کیلو ژول – کل چربی: 29 گرم – پروتئین: 34 گرم - کل کربو هیدرات: 65 گرم -  سدیم: 466 میلی گرم  

 

 

 


فرم نظرات کاربران

نظرات کاربران