پـانـاکوتـای شکلاتـی با کارامل انبـه




مواد لازم (برای 12 نفر) :


اسپری روغن و یا روغن گیاهی (برای چرب کردن)
کمی شکلات تخته ای تیره و تلخ 70% (خرد شده) :400 گرم 
خامه پرچرب (حداقل 35%):1200 میلی لیتر
پودر شکر: 3/1 پیمانه (70 گرم 
رب وانیل:1 قاشق چایخوری 
پودر دارچین:1.5 قاشق چایخوری 
آب سرد:2 قاشق سوپخوری 
پودر ژلاتین:1 قاشق سوپخوری 
انبـه (برش های نازک) :2 عدد 
پودر قهوه فوری:2 قاشق چایخوری 
پودر کاکائو: 4/1 قاشق چایخوری  
آب گرم  :4/1 پیمانه (60 میلی لیتر) 
آب: 2/1 پیمانه (125 میلی لیتر) 
شکر دانه ریز:1 پیمانه (215 گرم) 
خامه فرم گرفته (برای تزیین) مقداری 

مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه 
مدت زمان پخت: 20 دقیقه 
مدت زمان خنک شدن: حداقل 8 ساعت 
میزان سختی بعمل آوری: متوسط  

دستور تهیه: 

1_ داخل یک قالب لوف 1.5 لیتری را کمی چرب کنید. سپس شکلات، خامه، پودر شکر و رب وانیل را در یک ماهی تابه بزرگ مخلوط و آن را بر روی شعله ملایم اجاق گاز بمدت 5 دقیقه و یا تا زمان ذوب شدن شکلات و بدست آمدن ترکیبی نرم و یکدست حرارت داده و هم بزنید. سپس پودر دارچین را افزوده، مواد را هم زده و سریع از روی شعله بردارید. بگذارید مواد در دمای محیط بمدت 5 دقیقه بماند تا خنک شود. 

2- پودر ژلاتین را بر روی کاسه حاوی آب سرد پاشیده و به روش بن ماری، آن را بر روی بخار آب بعمل آورید. زمانیکه ذرات پودر ژلاتین با کمی هم زدن در آب حل شده و مایعی شفاف بدست آمد آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود (در حین خنک شدن کمی آن را هم بزنید). 

3- مایع ژلاتینی را با ترکیب شکلاتی مخلوط کرده و ترکیب را به داخل قالب لوف از قبل چرب شده انتقال دهید. روی قالب را با سلفون پوشانده و آن را بمدت 8 ساعت و یا از شب تا صبح در یخچال بگذارید. 

4- پودر قهوه فوری و پودر کاکائو را در آب گرم حل کنید. انبه های ورقه شده را در کف یک ظرف 2 لیتری مقاوم در برابر حرارت بچینید. محلول آماده شده قهوه را بتدریج بر روی ورقه های انبه بریزید. حال در یک ماهی تابه کوچک شکر و آب را مخلوط کرده، آن را بر روی حرارت متوسط اجاق قرار دهید تا شکر حل شود. سپس شعله را به حرارت متوسط بالا افزایش دهید تا ریز جوش هائی در محلول پدیدار شود. شربت نیاز به هم زدن ندارد فقط برای جلوگیری از شکرک زدن اطراف شربت بر جدار داخلی ماهی تابه کافیست که یک قلم موی آغشته به آب سرد را گاه گاهی به محل تماس شربت با جدار داخلی ماهی تابه بکشید. بمدت 8 الی 10 دقیقه به حرارت دادن ادامه دهید تا رنگ آن طلائی شود. ماهی تابه را از روی شعله بردارید. پس از محو شدن حباب های ریز جوش شربت را بر روی انبه های داخل ظرف به آرامی بریزید. بگذارید محتویات ظرف بمدت 30 دقیقه در دمای محیط حنک شده، سپس روی ظرف را با سلفون پوشانیده و آن را برای شش ساعت و یا از شب تا صبح در یخچال بگذارید. 


5- پیش از سرو، سطح زیرین قالب لوف را در آب گرم قرار دهید تا دسر پاناکوتای شما براحتی از قالب خارج شود. سپس روی آن را با انبه کاراملی و خامه فرم گرفته تزیین و سرو نمایید.   


  ارزش غذایی (یک برش از دسر برای هر نفر): 
انرژی: 3190 کیلو ژول – کل چربی: 63 گرم – چربی های اشباع: 41 گرم – سدیم: 144 میلی گرم – کل کربو هیدرات: 42 گرم – فیبر غذایی: 0.5 گرم - پروتئین: 6 گرم 

رب وانیل خانگی 

article-inline-cme-photography.prod.demandstudios.com-eb460e61-3c0c-4d0b-8fc4-b857f9718b20.jpg

مواد لازم :

لوبیای غلاف دار وانیل                       به مقدار دلخواه  
بادکا و یا شیره ذرت                      به مقدار دلخواه  




دستور تهیه :

1_ برای جذب رطوبت اضافی لوبیای وانیل، لوبیاهای از خط طولی برش داده شده را بر روی سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی با فاصله قرار داده و در فر از قبل گرم شده با حرارت 175 درجه سانتی گراد بمدت 30 دقیقه قرار دهید.

article-inline-cme-photography.prod.demandstudios.com-3a77db17-cb95-48be-b834-26febc015781.jpg


 2_ هر 10 دقیقه یکبار وانیل ها را چک کنید و پس از اطمینان از خشک شدن آنها، سینی را از فر خارج نمایید.

3_ وانیل های خنک شده را به قطعات کوچکتر شکسته و در آسیاب پودر نمایید.

4_ پودر وانیل را در کاسه ای ریخته و یک قاشق سوپخوری بادکا و یا شیره ذرت به آن افزوده، ترکیب را هم بزنید. طعم حاصل را بچشید، در صورت دلخواه قاشق دیگری از بادکا را به آن بیفزایید و مواد را با هم مخلوط کنید. غلظت ترکیب به مقدار پودر وانیل شما بستگی دارد (باید در حدی باشد که روان بوده و براحتی از قاشق سرازیر شود). 

article-inline-cme-photography.prod.demandstudios.com-378e8f11-ed46-42c6-ad37-61a06836596a.jpg


5_ رب وانیل حاصله تا یک هفته در یخچال و در ظرف دردار محفوظ در برابر هوا قابل نگهداری می باشد.
فرم نظرات کاربران

نظرات کاربران