کیکــــــ دارچین و ماست

 


مواد لازم (برای قالب مستطیل 35 X 25 سانتی متری):
                    
آرد سفید قنادی (الک شده): 4.5 پیمانه
شکر دانه ریز :2 پیمانه
شکر قهوه ای:1 پیمانه
نمک:1 قاشق چایخوری
پودر دارچین :1.5 قاشق چایخوری
کره (سرد): 450 گرم
تخم مرغ :3 عدد
اسانس وانیل و یا وانیل شکری :1.5 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر :2 قاشق چایخوری
جوش شیرین :2/1 قاشق چایخوری
ماست خامه ای و یا ماست پر چرب (دمای محیط) :1 پیمانه
پودر شکر (برای تزیین)



مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه
مدت زمان پخت: 40 دقیقه
مدت زمان خنک شدن: 60 دقیقه
میزان سختی بعمل آوری: آسان
    


دستور تهیه کیک :

 1_ در یک ظرف نسبتا بزرگ 2 پیمانه از آرد را با تمام شکر قهوه ای، 2/1 قاشق چایخوری نمک و تمام پودر دارچین مخلوط کنید. سپس نیمی از کره سرد را خرد کرده و با مالش دادن نوک انگشتان دست بتدریج به خورد مواد خشک دهید تا بشکل خرده نان درآید. اینک مواد حاصل را در یخچال قرار دهید.


2_ یکی از طبقات داخل فر را در قسمت یک سوم پائینی قرار دهید. سپس فر را با درجه حرارت 175 درجه سانتی گراد و یا 350 درجه فارنهایت روشن نمایید. کف قالب خود را خیلی خفیف چرب کنید.

 

3_  در ظرفی جداگانه باقیمانده کره را بکمک همزن برقی با سرعت بالا بمدت 2 دقیقه بزنید تا نرم و لطیف شود، سپس شکر سفید را بتدریج افزوده و بمدت 5 دقیقه با سرعت متوسط به هم زدن ادامه دهید تا ترکیب کره و شکر پوک و کرمی شود. سرعت همزن را افزایش داده و یک تخم مرغ را به مخلوط اضافه نمایید. زمانی تخم مرغ بعدی را اضافه کنید که اثری از تخم مرغ قبلی در ترکیب دیده نشود. بهمین ترتیب تخم مرغ سوم را افزوده و به هم زدن ادامه دهید. در فواصل هم زدن بکمک لیسک مواد چسبیده به دیواره ظرف را به مرکز ظرف هدایت نمایید. در انتها وانیل، مابقی نمک، بیکینگ پودر و جوش شیرین را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید.

 

4_ سرعت همزن را به حداقل رسانده و یک سوم از باقیمانده آرد را به مواد بیفزایید. پس از مخلوط شدن، یک سوم از ماست را به مواد اضافه کرده و بهمین ترتیب باقی آرد و ماست را در دو مرحله دیگر با مواد مخلوط کنید.

 

5_ ترکیب مواد فوق را در قالب از قبل چرب شده بریزید. می توانید برای پخش کردن یکسان مواد در سطح قالب از یک پالت استفاده نمایید. حال مواد رویه کیک را ازیخچال خارج کرده و بصورت یکنواخت بر روی سطح کیک بریزید.

 

6_ قالب را در فر گرم شده بمدت 40 دقیقه قرار دهید تا کیک پف کرده و رویه آن به رنگ قهوه ای درآید (زمانی که یک خلال دندان به داخل کیک فرو می کنید مواد به خلال دندان نچسبد).

 

7_ بعد از خاموش کردن فر، قالب را از فر خارج کرده و پس از گذشت تقریبی 5 دقیقه، کیک را از قالب در آورده و بر روی رف خنک کننده حداقل بمدت یک ساعت قرار دهید.

 

8_ پس از خنک شدن کامل کیک می توانید روی کیک را با پودر شکر تزیین نمایید. این کیک را می توانید در دمای محیط و در ظرف دربسته بمدت 3 روز نگهداری کنید.

 


ارزش غذایی (یک برش از کیک برای هر نفر):

انرژی: 668.3 کیلو کالری – کل چربی: 30.9 گرم – چربی های اشباع: 19.6 گرم - کلسترول: 122.7 میلی گرم  
کل کربو هیدرات: 90.1 گرم – فیبر غذایی: 1.4 گرم – کل شکر: 54.1 گرم – خالص کربوهیدرات : 88.7 گرم - پروتئین: 7 گرم



فرم نظرات کاربران

نظرات کاربران